Aan deze pagina wordt nog hard gewerkt. Maar neem gerust alvast een kijkje! 

 

 

 Werking edelstenen.

 

Edelstenen worden al eeuwen lang gebruikt en gedragen voor andere doeleinden dan alleen de sierwaarde. Uit opgravingen blijkt dat edelstenen bijvoorbeeld als zegel dienden. Er stonden afbeeldingen van goden op, of teksten in spijkerschrift. De oude Egyptenaren sneden scarabeeën (afbeelding van de heilige mestkever) uit turkoois om als amulet te dragen voor bescherming en voorspoed en vanaf de middeleeuwen werden er ook geneeskrachtige zalven, drankjes en poeders van edelstenen gemaakt vanwege de occulte eigenschappen. Het gebruik van edelstenen was en is nog steeds verbonden met religie, rituelen en  magie.

 

De laatste jaren worden we steeds meer geraakt door een soort nieuw bewustzijn van de magische waarde van edelstenen. Het dragen van edelstenen in een sieraad om de helende of positieve werking van de steen die er in is verwerkt,  raakt steeds meer ingeburgerd. New-age winkels met powerbeads, websites voor ingestraalde edelsteen-sieraden en praktijken voor edelsteen- therapie zijn tegenwoordig dagelijkse kost voor veel mensen. Voor vele anderen blijft de eventuele werking van edelstenen toch iets ongrijpbaars.
 

Wat mij betreft is het simpel; edelstenen zijn onderdelen van de aarde en hebben allemaal, net als alles op aarde, hun eigen vibratie en energiestroom. De edelsteen zal wanneer je het draagt, altijd haar energie aan je afgeven, ook al sta je er niet bij stil.

Als je een edelsteen ziet waar je naar toe getrokken wordt, het aan wilt raken of er een warm of speciaal gevoel bij krijgt,  dan heb je te maken met de kracht van die edelsteen en is het precies wat je op dat moment nodig hebt. 

 

       

 

 

 

 

 


 

 

Hieronder vind je een korte beschrijving van de werking van de edelstenen die in mijn sieraden voorkomen. Het is gebaseerd op een aantal naslagwerken die ik bezit. (staat onderaan deze pagina vermeld welke dat zijn). Ik heb niet de illusie dat ik helemaal compleet zal zijn; er is zoveel over geschreven dat het onmogelijk is om alles hier op te schrijven!

 

 

Agaat.

Bij luchtwegproblemen, hoge bloeddruk en spijsvertering kun je de agaat inzetten. Ook goed bij gewrichtspijnen en spierpijnen. Geeft troost na verlies of panieksituaties en versterkt je gevoel voor eigenwaarde. Leert accepteren en het oude los te laten. Versterkt je concentratie en zelfrespect.

 

Amazoniet.

Bij vocht vasthouden, huidproblemen en artrose kan amazoniet helpen. Ook bij nerveuze spanningen en wondgenezing. Geeft meditatie meer diepgang en maakt doelbewust. Verbetert de communicatie en helpt je afscheid nemen van situaties of mensen die niet meer bij je horen.

 

Amethist.

Deze prachtige paarse steen werkt bloeddrukverlagend en verbetert het geheugen. Werkt goed bij slapeloosheid en migraine. Het is een perfectie meditatiesteen en geeft rust. Amethist versterkt je paranormale gaven en helpt bij overwinnen van rouw, verdriet en verlies.

 

Apofylliet.

Deze steen helpt bij reuma en menopauze klachten. Botbreuken genezen beter. Helpt ook bij stress en een te grote belasting. De geest wordt ondersteund en de apofylliet is een goede leider in je zoektocht naar je hogere zelf.

 

Aquamarijn.

BIj huidproblemen, oogklachten, ademhalingswegen en hart- en vaatziekten. Helpt emoties te verwerken met name wanneer het moeilijk is om je uit te spreken. Aquamarijn stimuleert geestelijke groei en liefde voor jezelf en anderen.  Versterkt het helderzien en is echt een steen voor iemand die alles aanvoelt.

 

Aventurijn.

Goed bij acne en andere huidaandoeningen. Ook bij arthrose en spijsverteringsproblemen. Het is een steen voor ondernemers; spoort aan dromen te verwezenlijken en geeft hierbij geluk. Haalt het beste in je naar boven. Kalmeert en ontspant.